Laserterapi

Laserterapi til heste

Hvad kan laseren?

Laserens lys trænger ind i kroppens celler, og tilfører energi. Det igangsætter processer, der hjælper til at vævet heler så hurtigt som det fysiologisk er muligt. Dvs. helingstiden bliver optimeret bedst muligt. Det gælder både ift. seneskader og sår, men også ift. muskler som står spændte og er ømme eller smertepræget. Effekten af laserterapi til heste er videnskabeligt bevist.

Laseren er særlig god til at:

  • Effektivisere heling af muskel- og seneskader
  • Smertedæmpe lokale punkter eks. i ryggen eller lænden
  • Hjælpe spændte, ømme og smerteprægede muskler tilbage i balance
  • Nedsætte inflammation eks. efter et spark
  • Øge blodcirkulationen og dermed tilføre vævet friskt og iltet blod

Er den farlig?

Mange spørger om lyset fra laseren er farligt ved laserterapi til heste – det er det ikke i den type laser jeg har. Derfor behøver hverken du eller hesten beskyttelsesbriller. Jeg har særligt udvalgt min laser efter et kriterium om at laseren er af en kraft, så den kan trænge dybt ind i hestens væv, men samtidig ikke så kraftig at den kan skade vævet. Jeg bruger en Powerlaser Pro 1500, som er udviklet til terapeutisk brug.

Hvad mærker hesten?

Et af de oftest stillede spørgsmål, er om laserens lys gør ondt ved laserbehandling til heste – det gør det ikke. Hesten vil kunne fornemme en let prikken eller snurren, men uden at tilføre smerte til hesten imens. Netop derfor er det en unik behandlingsmetode til eks. muskelvæv som er meget ømt for berøring, og derfor ikke er muligt at behandle på anden vis.

Koster laserterapi mere?

Det kan være forskelligt hvilke behandlingsteknikker der matcher den enkelte hest og dens problemer. Derfor koster det ikke mere end den normale behandlingspris, hvis jeg vurderer at laserterapi er det rette redskab i behandlingen af din hest. 

Hvis din hest har et problem, som vil have gavn af et “laser-behandlingsforløb” udover det fysioterapeutiske forløb, aftales en speciel pris for denne behandling.

Laserterapi til seneskader

Udover at laseren kan indgå som en del af den fysioterapeutiske behandling, er der også mulighed for at benytte den i forbindelse med seneskader. Her er laseren særligt effektiv i forhold til at sikre de optimale forhold for, at senen kan hele så hurtigt som muligt. Jeg laser-behandler kun seneskader i samråd med din dyrlæge.

Bestil tid